Quarantaine voorbij voor gevangenis Esserheem in Veenhuizen: geen nieuwe besmettingen

Gevangenis Esserheem in Veenhuizen.

Er zijn geen nieuwe coronabesmettingen geconstateerd in Esserheem, onderdeel van de penitentiaire inrichting Veenhuizen. Vorige week werden hier twee gedetineerden positief getest op Covid 19.
Lees meer over
Noordenveld

Alle 23 gedetineerden van de afdeling Fleddervoort van gevangenis Esserheem werden toen voor van acht dagen in quarantaine geplaatst, wat betekende dat ze het grootste deel van de dag op hun eigen cel moesten verblijven.

Weer buiten de muren aan het werk

Vrijdag werd het reguliere programma op de Zeer Beperkt Beveiligde Afdeling weer opgestart. Plaatsvervangend vestigingsdirecteur Ingmar Klooster: ,,Dat betekent bijvoorbeeld dat de gedetineerden, die in de laatste fase van hun straf zitten, weer buiten de muren van de gevangenis aan het werk kunnen en met weekendverlof mogen. Uiteraard blijven voor de gedetineerden – net als voor iedereen – wel de strenge coronamaatregelen van kracht”.

Gedetineerden en personeel hebben zich samen ingespannen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen, zegt Klooster. ,,In een gevangenis, waar mensen verblijven die hun vrijheid kwijt zijn, betekent een coronabesmetting een nog verdere beperking van de toch al kleine wereld. Gelukkig is dat ongemak nu voor bijna iedereen weer voorbij.”

Gedetineerde in thuisquarantaine

De twee besmette gedetineerden zijn herstellende. Eentje zit in thuisquarantaine (hij werd positief getest tijdens zijn verlof) en gaat weer terug naar Esserheem zodra hij hersteld is. De andere zit in quarantaine op zijn cel.

Nieuws

Meest gelezen

menu