Reünie van de Mulo: 'Ik hád vroeger dik, bruin haar....'

De hernieuwde kennismaking achter Onder de Linden.

De reünie van van de examenklas uit 1971 van de MULO-A van de gemeentelijke Muloschool in Roden bracht heel veel herinneringen boven.
Lees meer over
Noordenveld

En zoals dat gaat: de een lijkt geen spat veranderd, bij de ander moet je drie keer kijken. ,,Ik had vroeger dik, bruin haar”, brengt een van de gasten in herinnering terwijl hij over zijn kale kop strijkt.

Het is te danken aan Tjitske Meek en Joop Posthumus dat de volledige klas op zaterdagmiddag in Onder de Linden de reünie kon bijwonen.

De examens, de stress, de verliefdheden, de lome zomerdagen op de zonneweide van het zwembad, de keet in de klas, de leraren met hun eigenaardigheden – het ligt inmiddels 50 jaar achter ze, maar nog steeds denken ze er vaak aan terug. En met heel veel plezier. Vandaar dat ze heel hard hebben gewerkt om de reünie mogelijk te maken. De voorpret was al enorm.

Ze hadden het feest al in mei willen vieren, maar corona stak daar een stokje voor. Achteraf maar goed ook, want anders hadden ze Claas Visser niet op tijd gevonden. Iedereen hebben ze weten op te sporen, hoewel dat met name in het geval van Claas Visser nogal wat voeten in aarde had. ,,Ik doe niet aan social media”, verklaart Visser vrolijk. Daarom wist hij heel lang van niks en was hij verder lastig te vinden. Maar het lukte, in juli.

Aan de wand dia’s van de jaren ‘70: bussen op de Grote Markt in Groningen, Afghaanse jassen, visnetten en oude klassenfoto’s. In de zaal bekende gezichten, sterke verhalen en mooie herinneringen.

Nieuws

Meest gelezen

menu