Recreanten Vakantiepark Meerzicht gaan in verweer tegen opzegging door Europarcs en hebben advocaat in de arm genomen om gedwongen vertrek te voorkomen

Park Meerzicht.

Vereniging Parkbelangen Leekstermeer heeft advocaat Marcel van Wezel in de arm genomen in het conflict met Europarcs. De recreanten kregen net voor Kerstmis te horen dat zij per 31 december 2022 moeten vertrekken en hun vakantieplekken ‘netjes opgeruimd en leeg’ moeten achterlaten.
Lees meer over
Noordenveld

De recreanten op Vakantiepark Meerzicht in Matsloot zijn het daar niet mee eens en vechten de beslissing van Europarcs aan. Volgens de advocaat bieden de Recron voorwaarden geen opzeggrond voor herstructurering in geval van niet-verplaatsbare kampeermiddelen. Van de recreanten op Vakantiepark Meerzicht is een overgrote meerderheid de bezitter van een niet-verplaatsbaar kampeermiddel. Opzegging is dus niet mogelijk op deze grond.

Daarnaast betoogt de advocaat dat de plannen van Europarcs nog niet concreet genoeg zijn om opzegging te rechtvaardigen. Vereniging Parkbelangen Leekstermeer heeft afgelopen woensdag gesproken met de wethouder van de gemeente Noordenveld. Uit dat gesprek werd duidelijk werd dat de gemeente nog geen enkel plan heeft gezien. Dat zou volgens de advocaat betekenen dat de opzegging prematuur is en dat de recreanten sowieso nog een jaar langer op het park kunnen verblijven.

Nieuws

menu