Rodermarkt: laatste puntjes op de i voor een uitgekleed feest

Bij De Parel leggen ze de laatste hand aan hun bijdrage aan de scholenparade. Foto: Jose

Bij De Parel zetten ze ze deze week, net als bij andere scholen de puntjes op de i voor de kinderparade. Deze door de scholen georganiseerde parade is een van de weinige activiteiten die nog wel door gaat met Rodermarkt.
Lees meer over
Noordenveld

Geen waren- en paardenmarkt, geen parade, geen kortebaandraverij, geen kermiskoers en geen Nacht van Roden. De scholenoptocht en de kermis gaan door. De kermis wordt vrijdag geopend op het Evenemententerrein en blijft staan tot en met 28 september.

Scholen mochten zelf een thema verzinnen

De straatverlichtingwedstrijd vindt wel gewoon doorgang. Vorig jaar won de Ligthartstraat de prijs. Welke straat gaat dit jaar winnen? Ook de puzzelrit op 24 september vanuit Lieveren gaat door.

Allemaal leuk en aardig, maar het grote, meerdaagse feest dat we eind september gewend zijn, zal het niet worden. De scholenoptocht moet de traditionele parade met versierde wagens vervangen, zodat de jongsten op de basisscholen toch een soort Rodermarktervaring hebben. Alle basisscholen doen mee en mochten zelf een thema verzinnen. De scholen hebben een onderstel gekregen waar ze een soort versierd wagentje mee kunnen opbouwen. De optocht begint om één uur op de laatste zaterdag van september.

Nieuws

Meest gelezen

menu