Schoonmoeder slachtoffer zwembadmoord op Jan Elzinga in Marum langer vast

Cobie van der L. uit Nieuw-Roden blijft 60 dagen langer in voorarrest. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord in 2012 op de toenmalige partner van haar dochter, Jan Elzinga in Marum.

Jan Elzinga werd in 2012 vermoord bij het zwembad in Marum.

Jan Elzinga werd in 2012 vermoord bij het zwembad in Marum.

Haar zoon Marcel (39) uit Nieuw-Roden en haar dochter Monique H. (42) uit Hollandscheveld kregen eerder al een verlengde hechtenis opgelegd. Hetzelfde geldt voor een 56-jarige man uit Kampen, een bekende van Elzinga uit het motorcrosscircuit

Een dergelijk lange voorlopige hechtenis kan alleen worden opgelegd als er serieuze verdenkingen bestaan tegen verdachten. De moord op Jan Elzinga, die op 10 juli 2012 werd doodgeschoten bij het zwembad aan de Langestraat in zijn woonplaats Marum, is nooit helemaal opgelost.

Twee mannen veroordeeld

Weliswaar werden in 2013 twee mannen veroordeeld, maar destijds was al duidelijk dat de mannen waren betaald voor de moord. Wie opdracht heeft gegeven voor de moord en met welk motief, dat is nog altijd een raadsel.

Een van de veroordeelde mannen wees naar Monique H. als opdrachtgever. Na de moord werden Monique H. en haar broer Marcel ook al aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Jan Elzinga. Die betrokkenheid kon echter niet bewezen worden en de twee kwamen op vrije voeten.

Op basis van nieuwe informatie werd begin dit jaar een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu