Spectaculaire paardensport op Ronostrand

Spectaculaire paardensport op het Ronostrand. Foto: Jose_Reijingaa*

Het Ronostrand bij Een was zaterdag en zondag het toneel van spectaculaire paardensport. Paarden en ruiters toonden hun veelzijdigheid in de dressuur, het springen en natuurlijk de spectaculaire cross rond het Ronostrand.
Lees meer over
Noordenveld

Al met al deden ongeveer 350 paarden en ruiters en amazones mee aan de eventingwedstrijd die hier jaarlijks wordt verreden. Ook dit jaar had het enthousiaste team gezorgd voor een uitdagend en mooi parcours. Vrijwilligers posteerden zich bij de hindernissen die verspreid over het ruim twee kilometer tellende parcours waren opgebouwd.

Deelnemers begonnen de wedstrijddag met een dressuurproef waarna zij een springparcours aflegden. Wanneer deze beide onderdelen met succes was volbracht, konden zij overgaan naar het laatste onderdeel, de crosscountry. De crosscountry is het onderdeel met het meeste spektakel. Mooi onderdeel is altijd het moment dat de paarden door het water van het Ronostrand galopperen.

Voor het publiek was het dit weekend genieten: de zon scheen en vanaf het terras van het Ronostrand waren start en finish van de cross goed te volgen. Maar alle hindernissen waren ook wandelend te bereiken. Zodat, wie dat wilde, de wedstrijd van dichtbij kon volgen.

Nieuws

Meest gelezen

menu