Teun en Luuc 65 jaar getrouwd: Ik zag haar op de kermis en dacht: 'Dát is d'r!'

Luuc en Teun Ensink, al 65 jaar getrouwd.

Feest aan de Brinkstraat in Nieuw-Roden. Teunis (89) en Lucasje (83) Ensink hebben de ballonnen aan de gevel omdat ze maar liefst 65 jaar getrouwd zijn.
Lees meer over
Noordenveld

Het is al meer dan 65 jaar geleden dat de twee elkaar tegenkwamen. Op de kermis die in de jaren 50 nog met Pasen tegenover het gemeentehuis werd gehouden. Hij was daar (op de fiets) met vrienden, zij was daar (lopend) met vriendinnen. Voor Teunis was het al snel een uitgemaakte zaak: ,,Ik zag haar op de kermis en dacht: Dát is d’r!”

En de rest is geschiedenis. Hij bracht haar naar huis, aan de Hullenweg, lopend. ,,Hij moest toen nog wel het hele end terug om zijn fiets te halen”, lacht Lucasje.

Woningtekort

Eenmaal getrouwd bleven ze eerst bij de ouders van Luuc wonen. Er was in die tijd een nijpend woningtekort. Maar uiteindelijk kwamen ze in Roderwolde terecht en later aan de Ceintuurbaan (via de Berkenlaan in Nieuw-Roden) te eindigen in het huis aan de Brinkstraat.

Inmiddels zijn ze een lang arbeidzaam leven verder. Teun bij de knopenfabriek in Roden en later bij Smid en Hollander in Hoogkerk. Luuc werkte 39 jaar bij De Hullen in de verzorging. Na haar pensionering bleef ze nog een poos vrijwilliger. Voor haar werk ontving ze een lintje van de burgemeester.

Felicitaties van de koning

Woensdag gleed er een brief met felicitaties van de koning door de bus. En de burgemeester liet een mooi boeket bezorgen. Vanwege corona zit een uitbundig feest er niet in en kon de burgemeester niet langskomen. ,,Maar ik heb de burgemeester vijf jaar geleden ook al gezien, toen we zestig jaar getrouwd waren”, zegt Luuc. ,,En van de burgemeester daarvoor heb ik toen een lintje gekregen.”

,,Hans van der Laan”, zegt Teun.

,,Ja, ik weet alleen niet meer wie ons getrouwd heeft”, peinst Luuc. ,,Maar dat zoek ik nog wel een keer op.”

Verder geen gekkigheid. Ze eten gezellig met beide kinderen Tjeerd en Roelie en haar ma Lammert en de twee kleinkinderen. Thuis. ,,Gelukkig is de Chinees open”, zegt Luuc.

Nieuws

menu