Tuigpaarden mogen eindelijk de benen strekken op concours in Norg. 'Het eerste grote evenement in Noordenveld sinds corona'

Norg stond dinsdag in het teken van de tuigpaarden. Koen Wieringa

Het Nationaal Tuigpaardenconcours op 27 juli in Norg gaat door. Dat maakt het bestuur van de Stichting Norgermarkt Concours trots bekend.

Dit concours is volgens het bestuur van de markt namelijk het eerste grote evenement in de gemeente Noordenveld sinds corona.

Voorzitter Reinder Auwema: „De afgelopen maanden hebben we veel overleg gehad met alle betrokken partijen, zoals gemeente Noordenveld, provincie Drenthe, verschillende rijdersorganisaties, collega concoursorganisaties, sponsoren en met andere partners zoals horeca en verhuurders van tenten, tribunes etc. Het is heel lang onzeker geweest of iets georganiseerd mocht worden en zo ja, wat er dan gehouden mocht worden.”

Oplossingen

De wil om het concours te organiseren was zo groot, dat het bestuur volgens Auwema naar oplossingen bleef zoeken. De gemeente en de provincie dachten mee en waren volgens de voorzitter ook bereid om mee te betalen. „Dat heeft ons veel mogelijkheden geboden. Toen kort geleden bekend werd gemaakt dat de maatregelen versoepeld zouden worden wilde het bestuur en ook vol voor gaan.”

Omdat er zoveel geregeld moet worden, gaat het ringsteken op 3 juli niet door. Over het regionale concours van 5 september wordt later een beslissing genomen.

Testen of gevaccineerd zijn

Bezoekers hebben alleen toegang heeft tot het Nationaal Concours op 27 juli als men vóór 13 juli volledig gevaccineerd is of bij de ingang een negatieve uitslag van maximaal 40 uur oud kan overhandigen. Dit testen kan men gratis laten doen bij ‘Testen voor Toegang’.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Noordenveld
menu