Vrijwilligers gaan zwerfafval te lijf

Veel belangstelling voor de Opschoondag in de Roner wijk De Hofsteden.

Veel belangstelling voor de Opschoondag in de Roner wijk De Hofsteden. Foto: Jose_Reijingaa*

De wijken Roderveld, De Hofsteden en de Kampeerhal staken zaterdag hun handen uit de mouwen tijdens de landelijke opschoondag.
Lees meer over
Noordenveld

Het was zaterdag de 21-ste landelijke opschoondag. Vrijwilligers uit De Hofsteden verzamelden in de school de Hoeksteen. Er meldden zich 20 mensen aan maar uiteindelijk waren er 28 mensen die de handen uit de mouwen wilden steken in de Hofsteden. Vrienden, familie en buren, jong en oud, gingen in groepjes van twee door de wijk heen om de straten en parkjes weer schoon te maken.

Meer dan 37.000 aangemelde ‘Supporters van Schoon’ deelden zaterdag dezelfde missie: zorgen dat Nederland schoon wordt én blijft. Dit deden zij tijdens 3.182 aangemelde opschoonacties en schoongebieden door heel Nederland en zo ook in de gemeente Noordenveld.

Het toeval wil dat de Esborg vrijdag al met scholieren in dezelfde wijk aan het opschonen is geweest. Aan de ene kant is dit jammer maar aan de andere kant wordt deze wijk extra schoon. Deze wijk doet al 21 jaar mee aan deze opschoonactie. Het het eerste jaar dat ze meededen waren ze met zeven mensen. Om 12 uur kwamen ze weer samen en sloten ze deze morgen af met een lunch van Mark’s Eethuys.