Wethouder opent melktap in Steenbergen (maar moet wel even cash lenen)

Geholpen door de kinderen Broertjes haalt wethouder Westendorp een fles melk uit de melktap. Bram Hulzebos

Zaterdag opende wethouder Jeroen Westendorp de melktap onder de hooischuur van Marcel en Heidi Broertjes aan de Markeweg in Steenbergen.

Dat ging gesmeerd, maar dat was vooral te danken ana het feit dat Heidi Broertjes voor de echte opening al even uitleg over de tap had gegeven. ,,O”, zei de licht geschrokken wethouder. ,,Je kunt niet pinnen?”

Gelukkig had Marcel nog twee euro los in de zak en kon de wethouder, geholpen door de kinderen Broertjes, soepeltjes twee flessen verse melk tappen.

,,We vullen de tap elke dag met verse melk”, vertelt een trotse Heidi. ,,We hebben hier ook koffie en thee en wat versnaperingen in de aanbieding, zodat wandelaars en fietsers hier even kunnen bijtanken.”

De familie Broertjes woont sinds half mei in Steenbergen. Hun wens was een melkveebedrijf te runnen en daarnaast iets te doen in de toeristisch-recreatieve sector. Het bedrijf ligt aan het landelijk fietsknooppuntennetwerk en leent zich hier dan ook uitstekend voor. Door een rustpunt te bieden voor fietsers en wandelaars en hen te kunnen voorzien van koffie, thee en verse melk van de boerderij heeft de familie deze wens waar kunnen maken. Daarmee leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toeristische en recreatieve sector in Steenbergen.

Zin in verse melk van de boer? Vergeet niet een paar munten mee te nemen!


Je kunt deze onderwerpen volgen
Noordenveld
menu