Zeemeerminnen in de dop genieten van hun eerste les: 'Jammer dat hier geen visjes zwemmen!'

De kersverse zeemeerminnen gaan te water.

Vijf zeemeerminnen in opleiding melden zich zaterdagochtend in zwembad De Hullen in Roden voor een eerste zeemeerminzwemles van Zinja Wierenga. ,,Wat jammer dat hier geen visjes zwemmen”, roept een van de zes meisjes die op haar dunne beentjes aan komt rennen. Zeemeerminzwemmen: goed voor de zwemvaardigheid en het brengt de verbeelding op gang.

Zinja Wierenga wacht ze op voor de eerste zwemles als zeemeermin. Zeemeerminzwemmen is razend populair bij meisjes die hun diploma A en B hebben gehaald. ,,Dit is een mooie manier om de zwemvaardigheid op peil te houden nadat ze hun diploma’s hebben gehaald.”

Het lijkt simpel, maar zeemeerminzwemmen is wel een techniek die je je kind wil aanleren. ,,Je moet de techniek echt beheersen, want je kunt je benen niet gebruiken.” En dat is wel een dingetje, want met de benen kunnen ze meeste zwemmers zich redden als er even iets gecorrigeerd moet worden in het water. ,,Daarom beginnen we altijd op een diepte waar de kinderen kunnen staan.”

Zinja stuurt de jonge zeemeerminnen eerst in schoolslag naar de overkant en dan terug op de rug. Om te kijken wat het niveau is. Dat gaat goed. Daarna met een rubber tussen de knieën, vervolgens met een flipper aan de voeten en dan is het grote moment daar: het zeemeerminnenpak kan aan. Na vijf minuten passen en proberen zitten er ineens zes kleine zeemeerminnen op de rand van het zwembad.

Een voor een helpt Zinja ze in het water. Daar gaan ze. De onderwaterwereld in. Zonder visjes, dat wel.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Noordenveld
menu