Zwembad Roden gaat maandag open; Veenhuizen volgt op 30 mei (update)

Een bommetje doen. Foto: Jilmer Postma

Zwembad De Hullen in Roden opent maandag 25 mei de deuren voor zwemlessen, ‘vroege vogels’ en baantjestrekkers. Dat meldt de gemeente Noordenveld dinsdagochtend.
Lees meer over
Noordenveld

Vanaf een latere datum wordt daar verenigingszwemmen aan toegevoegd en na de zomervakantie aquajogging, trimzwemmen en ouder en kind zwemmen. Recreatief zwemmen is nog niet aan de orde.

De Hullen is het eerste zwembad dat in de gemeente Noordenveld de deuren opent. Vorige week maakte Joost Veenema namens de vier zwembaden bekend dat de baden nog niet op verantwoorde wijze konden openen. Gisteren werd opnieuw overlegd met wethouder Jeroen Westendorp.

Het openluchtbad in Veenhuizen gaat zaterdag 30 mei open, uitsluitend voor abonnementshouders.

Protocol Verantwoord Zwemmen

Sinds vorige week geldt het Protocol Verantwoord Zwemmen, voortkomend uit samenwerkende partijen uit de zwembranche. Daarin staat vermeld hoe zwembaden zich moeten houden aan veilig en verantwoord zwemmen, aan de hand van hygiënemaatregelen en voorwaarden.

Zo moet een zwemmer bijvoorbeeld voor en na het zwemmen thuis douchen, thuis moet de zwemkleding onder de gewone kleding aan gedaan worden als een zwemmer naar het zwembad komt en vooraf moet een plek gereserveerd worden voor een bepaald tijdslot.

Nieuws

Meest gelezen

menu