Samen met

Al 60 jaar lief en leed: 'Het is een kwestie van geven en nemen'

Otto en Willie van Biessum zijn zestig jaar getrouwd.

Feest aan de Touwslager in Roden. Zestig jaar zijn Otto van Biessum en Willie van Biessum-Rutgers getrouwd. Een groot deel van hun leven speelde zich af in Peize, maar nu zijn ze al jaren tevreden in Roden.
Lees meer over
Roder Journaal

Dat was wat zestig jaar geleden: Otto in een stijlvol trouwpak, Willy in een bruidsjurk van een petticoat-achtige allure. Heel erg sixties, maar om door een ringetje te halen. De twee troffen elkaar in café Karel in Paterswolde. Daar was Otto vanuit Peize naartoe gefietst. Zij viel hem meteen op. ,,Ook omdat ze net een nieuwe fiets had, trouwens.”

Dus zij dansen, smoezen en van het een kwam het ander. Willie woonde in Paterswolde, later op De Horst, waar Otto was opgegroeid op de boerderij. Willie vond het geen probleem om Paterswolde te verruilen voor Peize.

Na het trouwen ging Otto aan de slag op de melkfabriek. Daarna werkte Otto jarenlang als ambtenaar in de buitendienst van de gemeente Peize. Niet lang daarna verhuisden ze naar hartje Peize, bij de molen. Vier zoons kregen ze, van wie een helaas is overleden.

En zijn ze zestig jaar getrouwd. Het geheim? ,,Een beetje geven en nemen”, zegt Willie. Inmiddels hebben ze zes kleinkinderen. De familie en vrienden en kennissen heffen zaterdag het glas in Bij Boon in Peize. Vlakbij de plek waar ze jaren gewoond hebben.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Roder Journaal

Nieuws

Meest gelezen

menu