Samen met

Beweegfestival in Norg: doe live mee met een workshop van Olga Commandeur

Olga Commandeur en haar Nederland in Beweging-collega Duco Bauwens. Foto: Omroep MAX

Beweegdorp Norg viert op zaterdag 14 mei haar 10-jarig bestaan met een Beweegfestival op de Brinkhofweide. Belangstellenden kunnen gratis aan diverse activiteiten meedoen.
Lees meer over
Roder Journaal

De dag begint om 10.00 uur met Olga Commandeur van ‘Nederland in Beweging’. Zij verzorgt een interactieve workshop over bewegen en vitaliteit en wil mensen vooral motiveren om meer in beweging te komen. Deze keer geeft ze haar aanwijzingen niet op televisie, maar in levende lijve.

Tussen 10.00 en 15.00 uur is de ‘Gezonde Huiskamer’ aanwezig. Dit is dé plek voor een (gratis) leefstijlcheck, gesprekken over een (gezonde) leefstijl en om inspiratie op te doen om de gezondheid in kleine stappen te verbeteren.

De test begint met het meten van de lengte en het gewicht. Vervolgens wordt de lichaamssamenstelling bepaald en ook wordt er gekeken naar de knijpkracht en de bloeddruk. Daarna wordt een vragenlijst afgenomen over onder meer voeding, beweging en slaap. De uitslag wordt besproken met een leefstijladviseur. En voor wie de volgend stap wil maken, wordt gekeken of er in Norg een passend sport- of beweegaanbod aanwezig is.

En voor wandelaars is er een route uitgezet van ongeveer vijf kilometer, die men tussen 11.00 en 14.00 uur kan lopen op eigen gelegenheid. Onderweg wordt ook het brein nog een beetje geactiveerd, her en der in het bos vindt men vragen en opdrachten die voornamelijk over sport en bewegen gaan.

Verder is er voor iedereen gratis koffie en thee en er kan gebruik worden gemaakt van smoothie-fietsen, waarmee al fietsende een eigen smoothie kan worden gemaakt.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Roder Journaal

Nieuws

menu