Samen met

Eten en weten in Veenhuizen

De leerlingen hielden een sponsorloop voor lokale goede doelen. Eigen foto

Bij kindcentrum Speel en Leer in Veenhuizen stond de vorige week in het teken van eten en weten. De week werd feestelijk afgesloten.
Lees meer over
Roder Journaal

De projectweken werden vorige week woensdag afgesloten met een sponsorloop waarvan de opbrengst gaat naar lokale goede doelen. Twee vliegen in één klap, want een van de lessen die uit de projectweek werd getrokken was, dat bewegen gezond is.

De week werd ondersteund door de Boeren Business Club Norg (BBC). deze club spant zich in om bewustzijn te creëren over de herkomst van het voedsel en het versterken en verbeteren van het imago van de agrarische sector. Het motto van de BBC is: Gezond eten, gezond leven, gezond bewegen.

Met die boodschap kan de BBC wel aankomen bij Speel en Leer. En dus stond de week in het teken van lessen over gezonde voeding en gezond gedrag. De afgelopen weken heeft de school daar in alle groepen extra aandacht aan besteed.

De leerlingen gingen bij bedrijven op bezoek, ze zijn naar de Tuinen van Weldadigheid geweest en brachten een bezoek aan de boerderij en de molen. En uiteraard alle lessen die in de klas gegeven zijn over de schijf van vijf. Al met al leuke en leerzame weken in Veenhuizen.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Roder Journaal

Nieuws

menu