Samen met

Expositie ‘Kanaalstraat Verhalen’ in Roden: de geschiedenis van bewoners

Werk van Henk van Donk.

Bij Kunstencentrum K38 aan de Kanaalstraat in Roden wordt op vrijdag 15 april de expositie ‘Kanaalstraat Verhalen’ geopend.
Lees meer over
Roder Journaal

Deze expositie vertelt de geschiedenis over de bewoners in de Kanaalstraat tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook de Melkfabriek speelt na de bevrijding hierin een grote rol. Op panelen in de galerie en in de Kunstwinkel worden verhalen verteld door een QR code. Deze zijn met een smartphone te beluisteren en te bekijken, ondersteund door teksten, foto’s en documenten.

Er hangen kunstwerken van de zes Verkuno kunstenaars Henk van Donk, Marleen van Engelen, Maxelant Harmsze, Sonja Leutholff, Ansje van den Muyzenberg en Mariet Schedler. De expositie is te zien van woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De entree is 2 euro, tot 18 jaar gratis. Meer informatie: www.kunstencentrumk38.nl

Kunst en muziek

Op 21 en 26 april is bij Kunstencentrum K38 de ‘Herdenkingspresentatie met kunst en muziek’ door Gert & Gert. Op 3 mei wordt er een workshop ‘Kraanvogels Vouwen’ gegeven door Ankie Scharft en Jany Schaafsma. Opgave via de website www.kunstencentrumk38.nl Het boek ‘5 jaar onvrijheid, Roden 1940-1945’ van Cees van der Kooij is te koop.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Roder Journaal

Nieuws

menu