Samen met

Expositie ‘Synthese’ bij Kunstcentrum K38 in Roden. Interactie tussen twee duo’s

Enkele werken die te zien zijn op de expositie. Foto: K38

De expositie ‘Synthese’ is een tentoonstelling bij Kunstencentrum K38 in Roden met bijzondere interacties van twee culturele duo’s, Giny Jans en Lilian van den Einden en Margriet van Dam en Jan Kenter. Het kwartet heeft samengewerkt om tot een synthese in hun werk te komen.
Lees meer over
Roder Journaal

Met ‘Hersenspinsels’ nemen Giny Jans en Lilian van den Einden aanwezigen mee in hun gezamenlijke werk naar de invloeden die ons gedrag aansturen. Gevoel, ratio en ervaringen zijn hierbij in beelden omgezet.

Margriet van Dam en Jan Kenter hebben met hun 3-luik ‘Mummie ontmoet Afrika’ een balans in materiaal, technieken en stijl gevonden. Er is een wonderbaarlijke synthese ontstaan waarbij beide kunstenaars hun eigen beeldtaal hebben weten te behouden.

Tevens is er veel individueel werk te zien.

De opbrengst van de tekeningen die gemaakt zijn door Jan Kenter, zullen worden gedoneerd aan Giro 555 voor Oekraïne. Er zijn meer werken van Jan Kenter die naar de oorlog verwijzen. Margriet van Dam heeft één van haar werken ‘ontwricht’ omdat zij geraakt was door het leed in Oekraïne.

‘Synthese’ is tot en met zondag 10 april te bezichtigen in Kunstencentrum K38 aan de Kanaalstraat 38 in Roden, van woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De entree is 2 euro, tot 18 jaar gratis. De Kunstwinkel met het werk van Oosterhoff is nog geopend tijdens deze periode.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Roder Journaal

Nieuws

menu