Samen met

Feest in Altena, waar een klein dorp groot kan zijn

De zweefmolen was een succes tijdens de feestweek in Altena. Foto: Jose_Reijingaa*

Vier dagen feest in Altena. Met allerlei activiteiten was het dorp bij Peize van donderdag tot en met zondag het bruisende middelpunt van de gemeente Noordenveld.
Lees meer over
Roder Journaal

Op donderdag 19 mei was de opening van het feestweekend. Een kleine maar gezellige kermis, concerten, een feesttent, allerlei behendigheidsspelen waar het dorp enthousiast aan meedeed, het was van donderdag tot en met zondag een gevarieerde en feestelijke bedoening rondom de vijver in Altena.

Zondag, de laatste dag van het feest was het vanaf 10 uur al feest. De morgen begon met oldtimer-tractoren, auto’s, brommers en motoren. Ook werd het Noord Nederlands Kampioenschap Bodypainting in het dorpshuis gehouden.

De Vaargroep Nienoord gaf een demonstratie met modelboten in de vijver. Om de vijver was de Lentefair in volle gang. Dit allemaal met muziek en gezelligheid.

In Altena keert de rust weer, maar in Roden is het vanaf donderdag het hele weekend Kleintje Rodermarkt met kermis, met onder meer een meerdaags concours hippique en zelfs (voor het eerst sinds 1935) een voorjaarspaardenmarkt. Daarnaast is er natuurlijk volop feest en muziek in de kroegen in Roden.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Roder Journaal

Nieuws

menu