Samen met

Fietsclub is zat van verdwenen routebordjes en lost het anders op

De tocht van zaterdag voert dwars door Drenthe.

Stonden ze daar weer in ‘the middle of nowhere’. Verdwaald omdat de routebordjes waren gepikt of door lolbroeken omgedraaid. Bij TFC Noad hebben ze er wat op gevonden. Aanstaande zaterdag gaan ze over op een gpx-route.
Lees meer over
Roder Journaal

Zaterdag is er een nieuwe en verrassende route uitgezet van Peize naar Pesse en vice versa.

Voorheen zette de club de route uit met de auto. Dat kostte de organisatie veel tijd en beperkte de mogelijkheden. Bovendien was de kans op verdwalen groot omdat routebordjse soms meegenomen werden. Nu is de route uitgezet met een gpx-systeem dat aan te sluiten is op de navigatieapparatuur op de fiets.

De route van zaterdag is ongeveer 125 kilomter lang en bedoeld voor de geoefende racefietser. De start is vanaf de sporthal in Peize ( tussen 8.00 en 10.00 uur) en gaat in grote lijnen via verkeersluwe wegen naar de koffiestop in Pesse. Op de terugweg naar Peize worden het Dwingelderveld en het Hijkerveld doorkruist. Verder voert de route langs de rand van het uitgestrekte Fochteloërveen.

Een beklimming van de hoogste berg in Drenthe ontbreekt uiteraard niet in deze tocht die tot een klassieker kan uitgroeien.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Roder Journaal

Nieuws

menu