Samen met

Muziekdorp Peize inspireerde schrijfster Willemijn Mignot

Willemijn Mignot signeert vrijdag 8 juli haar debuutroman Lijndansen bij boekhandel Daan Nijman in Roden. In muziekdorp Peize werd het zaadje voor dit muzikale boek gelegd.

Willemijn Mignot schreef een roadnovel over twee vrouwen die door de Verenigde Staten reizen om een countryheldin te zien optreden.

Willemijn Mignot schreef een roadnovel over twee vrouwen die door de Verenigde Staten reizen om een countryheldin te zien optreden. Foto: Denise Zwijnen Photography

Lees meer over
Roder Journaal

Mignot is namelijk behoorlijk dol op countrymuziek en lijndansen. De basis voor die liefhebberij werd gelegd in Peize, legt ze uit: ,,Van 2007 tot en met 2013 woonde ik met ons gezin in Peize en nog altijd kom ik er regelmatig! Peize is een bruisend muzikaal dorp waar ik diepe vriendschappen heb opgebouwd en waar ik met plezier muziek heb gemaakt, o.a. met Paispop, Paiser Proms en Femmes Fabales. Vanuit Peize kwam ik vaak bij Boekhandel Daan Nijman. Na de verhuizing naar Laren miste ik de vriendschappen uit het Noorden. En de muziek. Ik begon met schrijven, onder andere het verhaal van Lijndansen , waarin ik de vriendschap en de (country)muziek die ik had ontdekt in Peize heb verwerkt.”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Roder Journaal

Nieuws

menu