Samen met

OBS De Elsakker laat Oosterveld groeien en bloeien!

De leerlingen maakten indruk met hun presentatie.

De afgelopen weken zijn de leerlingen van OBS De Elsakker bezig geweest met een project over biodiversiteit. Van hovenier Jos van den Akker kregen ze de volgende opdracht: ‘Op welke manier zou de biodiversiteit van Oosterveld vergroot kunnen worden?’
Lees meer over
Roder Journaal

Alle leerlingen zijn naar nieuwbouwwijk Oosterveld in Norg geweest en hebben hier een rondleiding gekregen. Het viel de leerlingen op dat er weinig planten en dieren waren… Hier moest een oplossing voor komen!

De leerlingen zijn vervolgens in kleine groepjes gaan brainstormen. De midden- en bovenbouw deed dit door te scrummen (Scrum for Kids). Dit is een methode die de werkwijze structuur en ritme geeft. Om de leerlingen van extra informatie te voorzien hebben ze bezoek gehad van natuurexpert Bert van der Pol (IVN).

Met alle opgedane informatie in hun achterhoofd zijn ze aan de slag gegaan met een maquette. Op vrijdag 1 april hebben ze de ideeën gepresenteerd aan de opdrachtgever, ouders en opa’s en oma’s. Er waren verrassende ideeën: grote bloempotten met bloemen, een kinderboerderij, vogelhuisjes en insectenhotels, een heemtuin, een wadi en een moestuin voor de gehele wijk.

De opdrachtgever was zeer onder de indruk. Samen met de gemeente Noordenveld worden de zelfgemaakte vogelhuisjes, bijenhotels en het insectenhotel in de wijk opgehangen. Ook de andere ideeën worden meegenomen bij de aankleding van de wijk. De leerlingen hebben het project succesvol afgesloten en zullen in oktober met een nieuw vraagstuk aan de slag gaan!

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Roder Journaal

Nieuws

menu