Samen met

Vocalgroep Choral komt met muzikale voorstelling over leven Etty Hillesum

Vocalgroep Choral. Eigen foto

Vocalgroep Choral komt naar Roden met een ontroerende muzikale voorstelling over het leven van Etty Hillesum op op uitnodiging van de Protestantse Kerk Roden - Roderwolde.
Lees meer over
Roder Journaal

Al in 2020 stond deze voorstelling geprogrammeerd in het kader van 75 jaar vrijheid. Nu, twee later is het dan eindelijk zover en treden zij vrijdagavond 6 mei op in Theater de Winsinghhof. Een voorstelling die indruk maakt en ook jongeren zeker zal aanspreken. Vanaf 2013 speelt Vocalgroep Choral deze voorstelling over de bekende dagboeken van Etty Hillesum. Samen met actrice en zangeres Abke Bruins beleven we momenten uit Hillesums leven. Een leven dat werd gekleurd door haar onstuimige en soms grillige karakter, haar Joodse afkomst en de Tweede Wereldoorlog. Hillesum werd in 1943 vermoord in Auschwitz.


Levenskunst


Etty beschrijft in haar dagboeken een grote persoonlijke innerlijke ontwikkeling. Op zoek naar liefde, naar verbinding met zichzelf en anderen, de dingen achter de dingen en naar God. Haar dagboeken tonen een levenskunstenares die onder moeilijke omstandigheden steeds meer in staat is positiviteit te benadrukken en zichzelf en haar eigen lot te accepteren. Ze ziet zichzelf niet als slachtoffer, overgeleverd aan de machten en krachten die inbeukten op haar bestaan. Haar oproep is om, onder welke omstandigheid dan ook, de antwoorden in jezelf te zoeken en in jezelf de dingen te verbeteren. Deze levenskunst, inspiratie en kracht wil Choral in dit programma vormgeven.


Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Roder Journaal

Nieuws

menu