Samen met

Wat is er met Koningsdag te doen in Noordenveld?

Norg, Peize en Veenhuizen hebben Oranje-activiteiten georganiseerd.

Wat is er met Koningsdag te doen in de gemeente Noordenveld?
Lees meer over
Roder Journaal

Oranjevereniging Norg slaat de handen ineen met Café Zwaneveld en Beweegdorp Norg voor een programma op Koningsdag. Er is een vrijmarkt en kinderen kunnen stempels verdienen bij het spelcircuit.

Vanaf 13.00 kun je als verkoper aan de slag op de vrijmarkt op de parkeerplaats achter Café Zwaneveld. Een half uur later start het spelcircuit voor basisschooljeugd. Alle spelletjes hebben een link met Koningsdag en met een volle stempelkaart ontvang je een oranjelekkernij en een ijsje.

Ook Peize laat zich niet onbetuigd. Er is de hele dag een vrijmarkt en er zijn diverse activiteiten zoals een fietstocht, een skelterrace en een ringsteken op hobbelfietsen.

In Roden kan de Oranje Stichting Roden geen bestuursleden vinden. De Vereniging voor Volksvermaken heeft de handen al vol met allerlei andere festiviteiten en de gemeente vindt het geen taak om zelf een oranjefeest te organiseren. Dit jaar dus geen al te uitgebreide activiteiten in Roden. Wel is op de Albertsbaan een kleedjesmarkt.

In Veenhuizen daarentegen bruist het van de activiteiten, georganiseerd door een enthousiaste groep bewoners. Er is vanalles te doen: een stormbaan, eiergooien en een zeskamp.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Roder Journaal

Nieuws

menu