Inwoner (30) van Zuidlaren gaat volledig door het lint in Leeuwarden. Hij bijt politieagent in de hand en is aangehouden voor mishandeling

Een arrestant wordt naar de politieauto gebracht. Foto ter illustratie: ANP

Een dertigjarige inwoner van Zuidlaren is maandagochtend aangehouden voor mishandeling in Leeuwarden. De politie kreeg omstreeks 11.00 uur een melding binnen over een persoon die mogelijk suïcidale neigingen zou hebben. Meerdere agenten trokken er vervolgens op uit om de man te vinden.

Een motorrijder zag de man vermoedelijk staan op de Krijn van Den Helmstraat in Leeuwarden en sprak de inwoner van Zuidlaren aan. Deze wilde nergens aan meewerken en de agenten ter plaatse deden hem daarom handboeien om. Daar was de man echter niet van gediend en hij ging vervolgens volledig door het lint.

Meerdere agenten waren nodig om de man weer onder controle te krijgen. Daarbij beet de man een politieagent in de hand. De inwoner van Zuidlaren is vervolgens aangehouden voor mishandeling en is meegenomen naar het politiebureau. Daar zit hij vast. De politie heeft ook hulpverlening ingeschakeld.

Nieuws

Meest gelezen

menu