Erik Vels uit Eelde genomineerd voor Witte Anjer Prijs 2020

Foto: Nationale Veteranendag.

Erik Vels uit Eelde is genomineerd voor de Witte Anjer Prijs 2020. Deze prijs wordt door het Nationaal Comité Veteranendag uitgereikt aan iemand die zich extra inzet voor veteranen.

Erik Vels richtte samen met Klaas Wit De thuisbasis Veteranen in Eelde op. Hier vangen de mannen zwaar getraumatiseerde veteranen op die nergens anders terechtkunnen. Ze bieden beschermd wonen en een rustige, stabiele omgeving waarin veteranen een nieuwe toekomst kunnen bouwen.

,,Deze bijzondere vorm van opvang is mede een succes door de persoonlijke inzet van Erik en de professionele benadering van hem en zijn mensen”, schrijft Nationaal Comité Veteranendag in een persbericht.

Tijdens een speciale online Veteranen Talkshow, die zaterdag vanaf 18.45 uur te volgen is via de site van Veteranendag, zal de Inspecteur Generaal der Krijgsmacht luitenant-generaal Frank van Sprang de winnaar van de Witte Anjer Prijs 2020 bekend maken. De winnaar wordt uit alle nominaties door een jury gekozen.

Meer erkenning voor veteranen

De Witte Anjer staat symbool voor de waardering van Nederlandse Veteranen en wordt gedragen links op de borst. Jaarlijks dragen duizenden mensen de bloem tijdens de Nederlandse Veteranendag, waaronder de koning en de minister-president.

Het Nationaal Comité Veteranendag werkt aan meer maatschappelijke erkenning en waardering voor veteranen en actief dienende militairen. Daarvoor wordt jaarlijks de Nederlandse Veteranendag gehouden in Den Haag.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Tynaarlo
menu