Gemeente Tynaarlo verkoopt locatie Doedens aan BPD Ontwikkeling

De locatie Doedens in Eelde.

De gemeente Tynaarlo gaat de voorzijde van het perceel van de voormalige garage Koops in Eelde, onderdeel van de zogenoemde ‘locatie Doedens’, verkopen aan BPD Ontwikkeling BV.

Na het faillissement van projectontwikkelaar Vastgoud toonde dat bedrijf direct interesse om de woningbouwplannen op deze locatie in het centrum van Eelde alsnog uit te voeren, laat de gemeente weten. Daarbij blijft de focus liggen op het terugdringen van vierkante meters detailhandel en voorzien in vraag naar appartementen in het centrum.

Niet iedereen blij

Het voorontwerp van de plannen heeft afgelopen voorjaar ter inzage gelegen. Daarop is een aantal zienswijzen ingediend. Ook heeft een aantal ondernemers en maatschappelijke organisaties samen hun ideeën voor het centrum op papier gezet. Zij vinden dat de gemeente niet luistert naar de inwoners van het dorp. Een petitie om het aantal te bouwen appartementen naar beneden te brengen en meer ruimte te creëren voor horeca, winkelen en parkeren is ruim 700 keer ondertekend.

Wethouder Kraaijenbrink laat weten bereid te zijn om eens met de initiatiefnemers om tafel te gaan, maar ‘wil beslist geen verwachtingen wekken’.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Tynaarlo
menu