Hoe kijken Noordelingen naar het vliegveld in Eelde? Stichting vrienden van Groningen Airport Eelde houdt enquête

Groningen Airport Eelde Foto Archief DvhN

De stichting Vrienden Groningen Airport Eelde (GAE) wil weten hoe inwoners uit het Noorden naar het vliegveld kijken. Daarom houden zij een online enquête met verschillende vragen over GAE.

„We houden deze enquête één keer in de vijf à tien jaar om te kijken hoe Noord-Nederland tegenover Groningen Airport Eelde staat”, vertelt Roel Hazewinkel van de stichting. „Onze leden zijn weliswaar heel enthousiast, maar het is ook goed om te weten hoe de overige inwoners van het Noorden naar het vliegveld kijken.” Deelnemers aan de enquête worden onder meer gevraagd naar hoe vaak zij gebruik maken van het vliegveld, hoe belangrijk zij het vliegveld vinden en of het vliegveld maatschappelijk en economisch van belang is

De Stichting Vrienden Groningen Airport Eelde zet zich in voor de ontwikkeling van het vliegveld. De vereniging telt zo’n driehonderd leden. De resultaten van de enquête worden gedeeld met de directie van het vliegveld. .„Na 31 maart gaan we met de directie rondom de tafel. Zij informeren vervolgens de aandeelhouders over de uitslag.”

Online

De enquête vindt dit jaar voor het eerst online plaats. Hiervoor heeft de stichting de hulp ingeroepen van studenten Financial Accounting aan de Hanzehogeschool in Groningen. „Als stichting zijn we altijd op zoek naar contact met jongeren. Zij hadden het idee om de enquête dit jaar online plaats te laten vinden en hielpen ons bij de digitalisering.”

Via deze link is de enquête in te vullen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Tynaarlo
menu