Projectontwikkelaars stappen naar Raad van State na afschieten supermarkt Ter Borch

Het ontwerp van de supermarkt in Ter Borch.

De projectontwikkelaars van de supermarkt in Ter Borch stappen naar de Raad van State. Zij vechten het besluit van de gemeenteraad van Tynaarlo aan om de bouw van de supermarkt tegen te houden.
Lees meer over
Tynaarlo

Eind mei stemde de raad tegen de bouw van een supermarkt van 2.500 vierkante meter in Ter Borch, terwijl in de afgelopen zes jaar al vijf keer was besloten om wel medewerking te verlenen aan het initiatief.

‘Oneigenlijke gronden’

De projectontwikkelaars vof Ter Borch en BUN laten het er niet bij zitten. Zij wezen er al eerder op dat zij de gemeente willen houden aan het contract, opgesteld in de periode dat de raad nog wel meermaals uitsprak dat de beoogde supermarkt er mocht komen. Dat de raad op het allerlaatste moment terugkrabbelde is een hard gelag voor de projectontwikkelaars. Zij vinden ook dat het besluit op oneigenlijke gronden is genomen.

Zo bestrijden de projectontwikkelaars dat de verkeersveiligheid rondom de supermarkt, die naast een school ligt, niet genoeg is gewaarborgd met hun ontwerp. Dat was wel een van de argumenten die bij de afwijzing naar voren kwam.

Gesprek mislukt

Een tijdje terug zijn gemeente en projectontwikkelaars nog om tafel gegaan, om te kijken of juridische stappen afgewend konden worden. Die gesprekken hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd en de gemeente Tynaarlo is dan ook niet verrast door de juridische stappen van de projectontwikkelaars.

„De wethouder heeft tijdens de raadsvergadering al aangegeven dat dit zou kunnen gebeuren”, zegt woordvoerder Martin Wering van Tynaarlo hierover. Wat de consequenties voor de gemeente kunnen zijn, kan hij nog niet te zeggen. „Er zijn talloze scenario’s mogelijk, afhankelijk van de uitspraak van de Raad van State. Daar kunnen we nu nog niet op vooruit lopen.”

Wanneer de eerste zitting plaatsvindt, is nog niet bekend. Naast de twee projectontwikkelaars is ook een derde bezwaar ingediend bij de Raad van State. Dat is afkomstig van een particulier.

Nieuws

Meest gelezen

menu