PvdA-fractie Tynaarlo stelt vragen bij toegankelijkheid van website gemeente

Foto: Pixabay

De PvdA-fractie uit de gemeente Tynaarlo wil weten of het college de website van de gemeente toegankelijker gaat maken. Volgens de fractie voldoet de gemeentelijke website op een aantal punten niet aan de Europese standaard voor overheidswebsites.
Lees meer over
Tynaarlo

De vragen worden gesteld in het kader van de week van toegankelijkheid, die plaatsvindt van 5 tot en met 9 oktober. Dit jaar is het thema ‘digitale toegankelijkheid’, waarbij er extra aandacht is voor het gebruiksgemak van websites.

Moeilijk taalgebruik

Volgens de PvdA-fractie zijn er onder andere problemen met de leesbaarheid van de website. ‘Uit een selectie van 10 pagina’s blijkt dat het leesniveau bij het merendeel van de pagina’s op niveau C1 ligt. Het taalgebruik is daarmee aan de moeilijke kant,’ schrijft fractievoorzitter Koos Dijkstra. Daarnaast is een externe websites zoals de Afvalwijzer moeilijk toegankelijk en is het meldformulier openbare ruimte lastig in te vullen.

Dijkstra vraagt onder andere of er aandacht besteed kan worden aan de teksten op de website en of het VN Panel ingezet kan worden om de website toegankelijker te maken.


Nieuws

Meest gelezen

menu