Sint Maarten-feest Zuidlaren wordt opnieuw afgelast, stichting ziet organisatie van verplichte toegangscontrole om coronavirus niet zitten

Kinderen met lampionnen tijdens Sint Maarten. Foto: Andre Weima

De viering van Sint Maarten in Zuidlaren gaat op 11 november opnieuw niet door. Dat heeft het bestuur van de Stichting Sint Maarten Zuidlaren besloten. De stichting kan niet voldoen aan de eisen die aan de organisatie van het evenement worden gesteld.
Lees meer over
Tynaarlo

Het bestuur van de stichting heeft het afgelopen jaar regelmatig overleg gehad met de gemeente Tynaarlo. Maar de coronaregels gooien nu roet in het eten. De Sint Maarten-viering op De Brink is volgens de regelgeving van de overheid namelijk een ‘stationair evenement’ en daarvoor is een toegangscontrole noodzakelijk voor 12-jarigen en ouder.

Het evenement zou daardoor alleen toegankelijk zijn voor mensen die gevaccineerd zijn of een recent negatief testbewijs kunnen laten zien. Dat zou voor de stichting betekenen dat het terrein met hekken afgezet moet worden en dat er extra vrijwilligers nodig zijn om de toegangscontrole te doen.

Open karakter

Volgens de stichting zouden deze maatregelen het open karakter van de Sint Maarten-viering flink beïnvloeden en daarom heeft het bestuur een optelsom gemaakt en besloten het evenement af te gelasten. De stichting laat weten dat met pijn in het hart te doen, maar simpelweg niet de menskracht en middelen te hebben om aan de regels te voldoen.

Nieuws

Meest gelezen

menu