Leefbaar Tynaarlo pleit bij college voor veiliger oversteek tegenover de supermarkt in Vries

Leefbaar Tynaarlo vraagt burgemeester en wethouders om met een oplossing te komen voor de in de ogen van de partij onveilige oversteek tegenover de Aldi-supermarkt in Vries.

De 'oversteek' bij de Aldi in Vries

De 'oversteek' bij de Aldi in Vries

Raadslid Casper Kloos, zelf woonachtig in Vries, kreeg de afgelopen maanden van meerdere mensen het verzoek om in actie te komen, zo verklaart hij zijn brief aan het college. ,,En daarnaast heb ik zelf ook maar eens staan posten’’, zegt hij.

In de brief aan het college schetst hij dat supermarktbezoekers, of bezoekers van de naastgelegen Welkoop, niet veilig de Asserstraat kunnen oversteken.

‘Veel ergernissen’

,,Bij de verderop gelegen rotonde kan dat wel’’, weet Kloos. ,,Maar dan ontstaat het probleem van lopen of fietsen tegen de rijrichting in als je naar de Aldi of Welkoop toe gaat. Fietsers overtreden dan de verkeersregels en bovendien is het fietspad niet breed genoeg voor twee richtingen. Bij gebruikers van het fietspad leven veel ergernissen hierover.’’

Is een zebrapad pal tegenover de supermarkt een oplossing? Kloos denkt van niet.

,,Het zou een oplossing kunnen zijn, maar ik denk niet dat de gemeente zo snel een zebrapad aan zal leggen. Misschien dat het plaatsen van verkeersborden, waarschuwingsborden, al iets aan de situatie kunnen doen.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Tynaarlo
menu