Virtuele editie van Zuidlaardermarktloop gaat zaterdag van start

Foto: Organisatie Virtuele Zuidlaardermarktloop (Jan van Marum, voorzitter en Marieke Lokhorst, communicatie & PR)

De Zuidlaardermarktloop verloopt dit jaar door het coronavirus anders dan normaal. De organisatie houdt op zaterdag 17 oktober namelijk een ‘virtuele editie’ waarbij de deelnemers zelf mogen bepalen waar en wanneer ze lopen.
Lees meer over
Tynaarlo

De Virtuele Zuidlaardermarktloop kent drie afstanden: 2,2 kilometer (KidsRun), 5 kilometer of 10 kilometer. De teamwedstrijden en de Kabouterloop (500 meter) komen te vervallen.

Geen geldprijzen

Deelnemers geven van tevoren aan welke afstand zij willen lopen. Vervolgens mogen zij zelf bepalen welke route zij gaan lopen. Via een hardloopapp zoals Strava kunnen de deelnemers hun route en tijd doorgeven via de website uitslagen.nl. Lopers kunnen tot en met 30 oktober hun uitslag doorgeven. De definitieve tijden worden gepubliceerd op de website van de Zuidlaardermarktloop.

De organisatie meldt dat de virtuele vorm van de hardloopwedstrijd het moeilijk maakt om tot betrouwbare uitslagen te komen. ‘Zodoende is besloten om geen geldprijzen te koppelen aan de loopuitslagen. Wel ontvangt iedere volwassen deelnemer na afloop van het evenement een certificaat en vindt er onder de volwassen deelnemers een prijsloting plaats.’

Kinderen die aan de hardloopwedstrijd meedoen ontvangen een medaille.

Nieuws

Meest gelezen

menu