Vrijwilligers in gemeente Tynaarlo ontvangen horecabon

Gemeentehuis Tynaarlo. Foto: Marcel Jurian de Jong

Vrijwilligers in de gemeente Tynaarlo ontvangen in het voorjaar van 2021 een horecabon voor hun inzet van afgelopen jaar. Dat maakte de gemeente Tynaarlo deze week bekend.

‘Een samenleving is samen leven. Vrijwilligers spelen hierin een hele grote rol, en opereren vaak op de achtergrond. Ze zijn daarentegen óveral actief. Bijvoorbeeld in de sport, het onderwijs, de zorg, de politiek en de culturele sector. Hun inzet maakt het verschil en we willen ze met dit kleine gebaar bedanken’, meldt wethouder Gopal (GroenLinks).

Onderzoek

De keuze voor een bon is gebaseerd op een onderzoek onder vrijwilligers dat Vrijwilligerswerk Tynaarlo (stichting Trias) afgelopen jaar heeft uitgevoerd. In de enquête konden de deelnemers aangeven welke vorm van waardering ze aanspreekt.

Een gezamenlijke lunch of diner werd in het onderzoek het meeste genoemd. In verband met de coronamaatregelen is dit moeilijk te organiseren. In plaats daarvan koos de gemeente voor het uitrieken van een horecabon: de keuze die in de enquête op de tweede plek belandde. Vrijwilligers kunnen de bon verzilveren op een moment dat het hun uitkomt.

In totaal trekt de gemeente 12.000 euro uit om alle vrijwilligers van een waardebon te voorzien.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Tynaarlo
menu