Webinar en inloopbijeenkomsten in Grolloo en Schipborg over uitdagingen Nationaal Park Drentsche Aa

Nationaal Park Drentse Aa. Foto: Andre Brasse.

Inwoners van het gebied van Drentsche Aa kunnen tijdens een webinar op 14 oktober informatie krijgen over het nieuwe plan voor het Nationaal Park. Ook worden twee inloopbijeenkomsten georganiseerd.
Lees meer over
Tynaarlo
Aa en Hunze

Het webinar gaat over het nieuwe Beheer-, Inrichtings- en Ontwikkelingsplan (BIO-plan) voor het Drentsche Aa-gebied: ‘van brongebieden tot benedenloop’, opgesteld door het Overlegorgaan Drentsche Aa voor de periode 2021-2030, meldt het IVN.

Nieuwe uitdagingen

‘Op dit moment heeft het Drentsche Aa-gebied te maken met een aantal nieuwe uitdagingen, waaronder de overstap naar duurzame energie en het aanpassen aan het veranderende klimaat. We kijken hoe zowel wateroverschotten als -tekorten te voorkomen zijn. Andere opgaven zijn de overgang naar nieuwe manieren van landbouw en het tegengaan van de afname van de verschillende soorten planten en dieren. Maar ook het versterken van de unieke kwaliteiten van de Drentsche Aa. Denk daarbij aan de natuur, het landschap, de geschiedenis en duurzame vormen van toerisme.’

Ideeën inwoners

Het webinar is bedoeld om inwoners in het gebied van Drentsche Aa te informeren over het nieuwe BIO-plan. Daarnaast nodigt het Overlegorgaan Drentsche Aa inwoners uit om ideeën aan te dragen voor de uitvoering van het BIO-plan. Ze kunnen dat doen door het online formulier op www.drentscheaa.nl/ikhebeenidee in te vullen.

Het webinar is vanaf donderdag 14 oktober te bekijken .

Inloopbijeenkomsten

Vragen over het plan kunnen gesteld worden tijdens de inloopbijeenkomsten op 26 oktober in Café Restaurant Hofsteenge in Grolloo en op 28 oktober in Café De Drentsche Aa in Schipborg, beide keren tussen 16.00 en 20.00 uur .

Toegang alleen met coronatoegangsbewijs.

Nieuws

Meest gelezen

menu