Zeehondencentrum Pieterburen weet het zeker: zeehond in de Onlanden bij Peize is Thor. Het dier werd als pup opgevangen in Pieterburen

Thor in de Onlanden. Foto: Eigen foto

De zeehond die de afgelopen dagen heel wat bekijks trok in de Onlanden bij Peize, heeft in 2020 in de opvang in Pieterburen gezeten. Uit foto’s die een medewerker van Zeehondencentrum Pieterburen vrijdag maakte, blijkt dat het om Thor gaat.
Lees meer over
Tynaarlo
Het Hogeland

Deze zeehond werd op 25 juni 2020 als pup van nog geen week oud verweesd aangetroffen in Friesland. Het werd vervolgens opgevangen in Zeehondencentrum Pieterburen. Op 14 oktober 2020 is de zeehond vanaf de Kuipersplaat vrijgelaten in de Waddenzee.

De mensen die de zeehond adopteerden, gaven hem de naam Thor.

Merkje van de opvang in Pieterburen

Dat de zeehonden in een opvangcentrum had gezeten, was al bekend. Wélk centrum de zeehond had opgevangen, was nog niet duidelijk.

Tot hoofd publiekszaken Sander van Dijk van Zeehondencentrum Pieterburen een foto maakte waarop het merkje van de opvang in Pieterburen te zien is. Met daarop een uniek nummer; in Thors geval 20-115.

De onderzoekers Beatriz Rapado Tamarit, Margarita Mendez Arostegui en Eva Nogue Astier stelden vervolgens in Pieterburen vast dat het echt om Thor gaat. Zij hebben in het kader van hun onderzoek iedere zeehond die in het centrum heeft gezeten op de foto gezet. Al deze zeehonden zijn aan de hand van hun vlekkenpatroon te identificeren.

De zeehond verhaart

Zeehond Thor maakt het goed. Hij brengt op dit moment veel tijd door op het droge. Dit duidt er volgens Zeehondencentrum Pieterburen op dat het dier waarschijnlijk verhaart.

Het zeehondencentrum houdt het dier in de gaten, maar ziet vooralsnog geen reden het te verplaatsen.

Nieuws

Meest gelezen

menu