Zwembad Plons in Vries sluit de deuren. Er is geen geld om verouderd gebouw op te knappen

Plons, het aangepaste zwembad op het terrein van Visio De Brink in Vries, sluit per 1 oktober de deuren. De exploitatiekosten zijn te hoog en het verouderde gebouw is niet toekomstbestendig te maken, meldt de directie van Visio De Brink.

Plons, het aangepaste zwembad op het terrein van Visio De Brink in Vries, sluit per 1 oktober de deuren.

Plons, het aangepaste zwembad op het terrein van Visio De Brink in Vries, sluit per 1 oktober de deuren. Foto: De Vries Media

In 2015 verkeerde het zwembad ook al in problemen. Toen werd met de actie ‘Red zwembad Plons’ nog ruim 500.000 euro opgehaald. Dat bedrag was nodig om het achterstallige onderhoud aan het zwembad op dat moment weg te werken.

Verschillende scenario’s

Voordat het besluit om het zwembad te sluiten is genomen zijn verschillende scenario’s onderzocht en doorgerekend. Op basis hiervan blijkt sluiting volgens de directie noodzakelijk. Er zijn jaarlijks grote investeringen nodig om onderhoud aan het gebouw en de installaties uit te voeren. Daar is geen geld voor.

Bovendien is het gebouw uit 1974 verouderd en is het niet haalbaar om het energiezuiniger te maken en aan te passen aan de veranderde eisen die hieraan gesteld worden.

Zwemlessen en fysiotherapie

Zwembad Plons wordt vooral gebruikt voor cliënten met een visuele beperking, maar ook voor zwemlessen en fysiotherapie. Ook krijgt een aantal cliënten therapeutische behandeling in het zwembad. Het zwembad wordt daarnaast gebruikt door andere gebruikers van het terrein en verhuurd aan externe partijen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Tynaarlo
menu