Afscheidnemende griffier van Westerveld krijgt erepenning

Burgemeester Jager heeft de erepenning overhandigd aan de vertrokken griffier Roelof van der Veen. Foto: Persfoto

Roelof van der Veen, die in april afscheid nam als griffier, heeft donderdagavond de erepenning van de gemeente Westerveld gekregen.
Lees meer over
Westerveld

Van der Veen heeft sinds 2007 de functie als griffier vervuld. Eerst parttime en vanaf februari 2016 fulltime. Hij werkte eerst voor de gemeente Vledder en maakte de samenvoeging van de gemeenten Vledder, Havelte, Dwingeloo en Diever van dichtbij mee.

Coach

„Een warm, betrokken mens”, omschrijft raadslid Jan Puper de oud-griffier. Puper benadrukte vooral Van der Veens integriteit en loyaliteit. Ook benoemde hij de rol als coach naar de raadsleden. „Een compliment voor de goede dingen van raadsleden, maar ook niet te bang om zaken ter verbetering aan te geven.” Puper overhandigde de scheidend griffier een schilderij van de hand van Siemen Dijkstra.

Behalve voor de gemeente heeft Van der Veen zich jarenlang ingezet voor de historische vereniging ’t Fledder Kerspel en het Comité 1940-1945. Deze penning wordt sinds 1998 uitgereikt aan inwoners die bijzondere verdiensten hebben geleverd voor de gemeente.

Nieuws

Meest gelezen

menu