Bekende Dievernaar Jans Tabak is overleden

Jans Tabak, hier gefotografeerd in 2015. Foto: Wilbert Bijzitter

Jans Tabak uit Diever is dinsdag overleden. Jans Tabak was een van Dievers bekendste inwoners. Hij is 70 jaar geworden.
Lees meer over
Westerveld

Jans Tabak was actief als vrijwilliger voor onder andere de Toneelvereniging Diever en de Historische Vereniging Gemeente Diever. In april werd hij voor zijn inzet benoemd als Lid in de orde van Oranje Nassau.

De in Diever geboren en getogen Jans Tabak vierde in juli van dit jaar zijn 70e verjaardag. Jans Tabak had een grote kennis van de historie van Diever. Hij werkte mee aan de 100e editie Opraekelen, die binnenkort verschijnt. Daarin wordt de hele geschiedenis van de 25-jarige Historische Vereniging Gemeente Diever belicht. Hij werkte ook mee aan het jubileumboek van de Historische Vereniging dat nog moet verschijnen. Daarnaast was hij actief voor het project Diever op Dreef.

Tabak was een echte duizendpoot. Sinds 1987 was hij vrijwilliger en actief lid van Toneelvereniging Diever. Verder was hij al bijna dertig jaar bestuurslid van begrafenisvereniging De Nije Naoberschap. Voor de Historische Vereniging Gemeente Diever was de inwoner van Diever al sinds 1994 actief, net als voor de Hervormde gemeente in zijn dorp. Tabak was lid van de werkgroep Fiets4Daagse afdeling Diever en vrijwilliger bij woonzorgcentrum De Weyert in Dwingeloo én verpleeghuis Jan Thijs Seinen Hof in Diever. Ook is hij lange tijd bestuurslid en vrijwilliger geweest bij Stichting ‘Vrienden van de oude kerk te Diever’.

Nieuws

menu