Burgemeester Rikus Jager: ‘Meer dan eens voelen we ons met elkaar verbonden’

Rikus Jager: 'We kunnen samen vlaggen.' Pixabay

„Ik hoop van harte dat we volgend jaar weer kunnen samenkomen. Elkaar weer bij de hand kunnen pakken om elkaar te troosten, elkaar een zakdoek kunnen geven om een traan op te vangen en een bemoedigend knikje kunnen uitwisselen wanneer het te moeilijk wordt.”

„Meer dan eens voelen we ons in deze bijzondere tijd met elkaar verbonden. Laat dát in ieder geval niet verloren gaan en houd vol.” Die woorden spreekt burgemeester Rikus Jager van de gemeente Westerveld uit in een video die vanmiddag om 12.00 uur online is gezet. Precies op het moment dat normaal gesproken de herdenking wordt gehouden op het Doldersummerveld bij het Monument Doldersum.

Voorgaande jaren was het gemeentebestuur op 4 mei om 12.00 uur vertegenwoordigd bij de herdenking op het Doldersummerveld bij het Monument Doldersum, en ‘s avonds bij de herdenkingen in Diever, Dwingeloo, Havelte en Vledder.

In 2020 hebben de 4-mei-herdenkingen een totaal ander karakter. Burgemeester Jager houdt dit jaar een korte toespraak, opgenomen op video. Deze is op 4 mei 2020 om 12.00 uur online gezet omdat dát het moment geweest zou zijn waarop de herdenking bij Monument Doldersum zou zijn geweest.

Vlaggen

Een aantal dagen geleden heeft burgemeester Jager opgeroepen op 4 mei halfstok te vlaggen en op 5 mei te vlaggen met de Nationale driekleur in top. Dit jaar kunnen we niet samenkomen op 4 en 5 mei, maar kunnen we wél met elkaar verbonden zijn door een gezamenlijke uiting: samen vlaggen. Deze oproep is óók op video vastgelegd.Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerveld
menu