CDA stelt vragen over criminaliteit op vakantieparken Westerveld

Vakantiepark in IJhorst. Foto: Frens Jansen

Het CDA in Westerveld wil weten of er al onderzoek is gedaan naar criminele activiteiten op vakantieparken in Westerveld.

Het onderzoek is half oktober al aangekondigd. Achtergrond van het onderzoek is onder meer de verwachting dat ook op vakantieparken in Westerveld sprake kan zijn van criminele activiteiten. Hieronder wordt verstaan (kinder-)prostitutie, handel in en opslag van verdovende middelen, mensenhandel, onderduikplaats voor criminelen, heling en de financiering van (delen) een vakantiepark met crimineel geld.

Eind 2019 zijn de resultaten gepresenteerd van een onderzoek dat is gedaan in twee andere vakantieregio’s. Daar is de schatting dat op circa zeven procent van de vakantieparken sprake is van structurele veiligheidsproblematiek.

Debat

Het CDA wil van het gemeentebestuur weten of het onderzoek is afgerond en of de resultaten al bekend zijn. Ook wil de partij weten of het college al beleid geformuleerd heeft ten aanzien van oneigenlijke bewoning op vakantieparken. „Als dat wel het geval is, dan willen wij graag weten wanneer wij hier met elkaar over in debat gaan”, aldus raadslid Adri van der Weyde.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerveld
menu