Courgettes uit Koloniën van Weldadigheid liggen in lokale supermarkt en worden gebruikt in lokale keukens

Een van de doelen van het project ‘Makker van een Akker’, het produceren van eigen streekproducten, is gerealiseerd. De courgettes uit de Koloniën van Weldadigheid liggen niet alleen in de schappen van vier lokale supermarkten, ook in lokale keukens worden de groenten gebruikt.

Voorzitter Bob Veldman van stichting Weldadig Oord en een medewerker van de COOP-supermarkt in Vledder leggen de courgettes uit Wilhelminaoord klaar voor de verkoop.

Voorzitter Bob Veldman van stichting Weldadig Oord en een medewerker van de COOP-supermarkt in Vledder leggen de courgettes uit Wilhelminaoord klaar voor de verkoop. Foto: eigen foto

Lees meer over
Westerveld

Ruim een jaar geleden werd het project Makker van een Akker in Wilhelminaoord gestart. Doel was de akkerstructuur die ooit zo kenmerkend is geweest voor de Vrije Koloniën van Weldadigheid op een natuurlijke wijze terug te brengen in het landschap en de biodiversiteit in het gebied te vergroten. „De bedoeling was om van de opbrengst van deze akkers op termijn streekproducten te gaan produceren. Het is geweldig dat dit nu al wordt gerealiseerd”, zegt voorzitter Bob Veldman van stichting Weldadig Oord.

Geen gif

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's