DSSW-SW verandert naam in Duurzaam Sterk Westerveld: 'Lekker duidelijk'

Duurzaam Sterk Westerveld met van links naar rechts Klaas Molenkamp, Geke Kiers en Alfred Schoenmaker. Margreet Brouwers-Pangkey

De lokale politieke partij in Westerveld DSSW-SW gaat verder onder de naam Duurzaam Sterk Westerveld. Fractievoorzitter Geke Kiers maakte de nieuwe naam bekend in de digitaal mislukte raadsvergadering van 21 april. „Vanaf nu gebruiken we de naam Duurzaam Sterk Westerveld voluit, dat is lekker duidelijk.”

De naam DSSW-SW met de vele letters ontstond in 2018 na de fusie tussen de twee partijen DSSW (Duurzaam Sociaal Sportief Westerveld) en Sterk Westerveld (Sociaal Toeristisch Economisch Realistisch Krachtig Westerveld: SW). „In de nieuwe naam komt de kracht van beide partijen het best tot uitdrukking en het maakt duidelijk dat wij een eenheid zijn geworden. De begrippen Duurzaamheid en Sterk passen voor ons het best bij de doelen voor de toekomst”, legt Geke Kiers uit. Inhoudelijk blijft de koers van de partij gelijk.

Voorzieningen blijven een speerpunt

Duurzaam Sterk Westerveld staat voor toekomstgericht en stabiel beleid voor de inwoners van Westerveld. Voorzieningen blijven een speerpunt, juist in deze tijd waarin het sociale leven tijdelijk stil ligt. „Sport, bewegen en ontmoeten vinden wij in een duurzame maatschappij van groot belang. Iedereen moet mee kunnen doen door een goed sociaal stelsel. De veerkracht van de samenleving is daarin de basis.”

Duurzaam Sterk Westerveld heeft drie zetels in de gemeenteraad van Westerveld. Raadsleden zijn Geke Kiers, Alfred Schoenmaker en Klaas Molenkamp. Wethouder namens Duurzaam Sterk Westerveld is Henk Doeven.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerveld
menu