Directeur Jessica Dempsey wil Astron toegankelijker maken voor lokaal talent. 'Hoe kunnen wij de kansen van kinderen op onze scholen helpen vergroten?'

Hoe kunnen we goede buren zijn? Die vraag stelt Jessica Dempsey, sinds mei directeur van Astron in Dwingeloo, zichzelf nadrukkelijk. Astron moet zichtbaarder worden en Dempsey wil vooral kinderen veel meer betrekken bij het wetenschappelijk instituut. „Wat we doen zou meer maatschappelijk relevant moeten zijn, meer georiënteerd op de omgeving.”

Jessica Dempsey, sinds mei directeur van Astron in Dwingeloo.

Jessica Dempsey, sinds mei directeur van Astron in Dwingeloo. Foto: Gerrit Boer

Lees meer over
Westerveld

Geboren in de woestijn in Australië, jarenlang gestationeerd op Antarctica en daarna Hawaii… dan is er één ding dat je nog niet vaak hebt meegemaakt: seizoenen. Jessica Dempsey zit in haar kantoor bij Astron op de eerste rij, met uitzicht op de imposante radiotelescoop aan de rand van het Dwingelderveld. Ze geniet er volop van. Ze heeft de zomer langs zien komen op het Dwingelderveld, de blaadjes uit de bomen zien vallen en wacht nu op de wintermaanden. „Heerlijk, I’m in heaven , wat een speciale plek. Elke dag is verschillend. Als ik ’s morgens aankom, zie ik allerlei dieren. Reeën, konijnen, maar ik heb nog geen wolf gezien, die schijnen hier ook te lopen.”