Dorpsfeest in Dwingeloo wordt mooier en groter dan ooit, belooft de organisatie

Dit jaar eindelijk weer een optocht in Dwingeloo. Aangeleverde foto

Het dorpsfeest in Dwingeloo vindt eenmaal in de vier jaar plaats en wordt dit jaar volgens voorzitter Bram Bloemerts grote en mooier dan ooit. Vanaf woensdag 15 juni staat Dwingeloo vijf dagen lang in het teken van het dorpsfeest, dat wordt georganiseerd door de stichting Dorpsactiviteiten Dwingeloo.
Lees meer over
Westerveld

„We gaan dit jaar voor een groter en mooier dorpsfeest dan we ooit gehad hebben”, zegt voorzitter van de stichting Dorpsactiviteiten Dwingeloo, Bram Bloemerts. „Doordat het feest als gevolg van de welbekende maatregelen uitgesteld is, liepen wij in het bestuur er tegenaan dat er geen bestuursleden meer in het bestuur zaten die eerder in de organisatie van een groot dorpsfeest hebben gezeten. Om die reden zijn alle bestuursleden die in 2019 of daarna het bestuur hebben verlaten, gevraagd om tijdelijk als vrijwilliger het bestuur weer te komen ondersteunen. Allen zeiden ja, met als resultaat dat we nu met veertien personen de organisatie van het feest verzorgen, waar de stichting normaliter uit negen personen bestaat.”

Amsterdamse avond

Het dorpsfeest begint op de woensdagavond om 20.00 uur met een Amsterdamse Avond. Met Café Bolle Jan On Tour komen vijf zangers uit het gezelligste café van Amsterdam de tent op z’n kop zetten. Op donderdagavond is het tijd voor toneel, onder het mom van ‘door Dwingelers, voor Dwingelers’. De repetities van het stuk ‘De geweldige dokter Paul’ zijn al enige maanden gaande. Na het toneelstuk sluit DJ Robert de avond feestelijk af.

Vrijdag is er vanaf 9.00 uur een kinderochtend en om 18.30 uur begint de vijfkamp voor volwassenen. Deze dag wordt in de tent afgesloten met een 90’s party. Zowel het Fabulous 90’s DJ Team, bestaande uit vijf dj’s als The Party Animals betreden in de avond het podium.

Op zaterdag 18 juni is de optocht, met start om 11.00 uur, en komt de feestband Glamourama optreden vanaf 21.00 uur. Zondagochtend is het na de kerkdienst (10.00 uur) tijd voor de traditionele fietstocht met start om 12.30 uur. In de middag is om 14.00 uur er een leuke show onder de noemer ‘The Masked Singer’, waarbij Dwingelers in de mooiste kostuums anoniem optreden. Het feest wordt op de zondag om 16.00 uur afgesloten met de band Karambam.

Nieuws

Meest gelezen

menu