Dwingelderveldloop gaat niet door, wellicht wel een virtuele editie

Sfeerbeeld van de Dwingelderveldloop. Foto: Johannes Dongstra

De organisatie van de Dwingelderveldloop heeft de knoop doorgehakt: dit jaar gaat het niet door. „We hebben de beslissing lang opgeschoven in de hoop dat de coronamaatregelen in ieder geval voor buitensporten verder versoepeld zouden worden”, laat de organisatie weten.

De organisatie concludeert nu dat de huidige voorschriften ertoe leiden dat het evenement te veel beperkt wordt.

De organisatie denkt dat veel mensen na een periode van beperkende maatregelen, als gevolg van corona, veel zin hebben in een hardloopevenement. „Maar we voelen ons verantwoordelijk voor ieders veiligheid. Wij willen onze deelnemers en bezoekers, maar ook onze vrijwilligers en andere betrokkenen dan ook niet onnodig blootstellen aan mogelijke risico’s.”

Alternatieven

Dat de Dwingelderveldloop dit jaar niet doorgaat, hoeft niet te betekenen dat er niets mogelijk is. „Wij staan open voor een mogelijke alternatieve, virtuele, opzet. Bij voldoende reacties willen we dit verzorgen.”

De routes van 7,5 en 15 kilometer zijn bewegwijzerd voor iedereen die zelf van het Dwingelderveld wil genieten. Deze starten vanaf de parkeerplaats bij Beleefpark Dwingeloo (voorheen Bosbad de Paasbergen) aan het Anserpad.

„In 2021 hopen we als vanouds een geslaagde Dwingelderveldloop te kunnen organiseren met de bekende afstanden én nieuwe afstanden.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerveld
menu