Dwingeloo krijgt negen struikelstenen, Herman Braaf wil vanuit Israël naar de ceremonie komen

Er worden volgend voorjaar negen struikelstenen in Dwingeloo geplaatst. Deze zijn niet alleen ter nagedachtenis aan de vier Joodse gezinnen die vanuit het dorp weggevoerd werden, maar vooral om hun namen postuum thuis te brengen. Ook wordt een lesbrief voor de basisschoolleerlingen gemaakt.

Drie van de vier leden van de wekgroep 'struikelstenen' van stichting Dwingels Eigen voor het aloude Schultehuis aan de Brink. Van links naar rechts Ans Klok, Corry Wolters en Albert Metselaar.

Drie van de vier leden van de wekgroep 'struikelstenen' van stichting Dwingels Eigen voor het aloude Schultehuis aan de Brink. Van links naar rechts Ans Klok, Corry Wolters en Albert Metselaar. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Lees meer over
Westerveld

Een speciale werkgroep van stichting Dwingels Eigen is al enige tijd bezig met het project ‘stolpersteine’ en dat is mede te danken aan Herman Braaf, een in deze regio bekende Jood die in Leggeloo ondergedoken heeft gezeten. Sinds 1965 woont hij in Israël. „Herman heeft twee jaar geleden Albert Metselaar gemaild om ook in ons dorp struikelstenen te plaatsen. Die negen leden van die vier gezinnen zijn vergast in Auschwitz”, vertelt voorzitter Corry Wolters van Dwingels Eigen.