Einde competitievolleybal in Vledder dreigt door leegloop

Competitievolleybal in Vledder, hoe lang nog? Aangeleverde foto

De kans is aanwezig dat het competitievolleybal na veertig jaar verdwijnt ui Vledder. Een chronisch gebrek aan spelers is daar debet aan. Nog geen tien jaar geleden was volleybal een belangrijk onderdeel van Sportvereniging Vledder.
Lees meer over
Westerveld

Twee dames –en twee herenteams deden mee in de regionale Nevobo-competitie en daarnaast was er nog een recreanten volleybalteam actief. De laatste jaren werd dat al minder. Door drukte en leeftijd zijn spelers gestopt en er was geen jeugd om in te stromen. En toen kwam corona er ook nog overheen.

Een aderlating

Vorige week dinsdag is besloten om met competitievolleybal te stoppen als er geen nieuwe spelers bijkomen. Dat betekent dat er na veertig jaar op de dinsdagavond geen volleybalwedstrijden meer worden gespeeld in Sporthal de Spronk in Vledder. „Dat is ook voor de sporthal een aderlating, want vaak bleven de spelers, ook die van de uitspelende ploeg, na een wedstrijd nog gezellig in de kantine plakken”, weet het bestuur.

Er zijn nog vier heren en vier dames over die wel graag competitie willen blijven spelen. „Die basis is te klein om door te gaan, maar als er nu nog drie spelers voor elk team bijkomen? Daarom de vraag: volleyballers, waar zijn jullie?”

Vrijblijvend meetrainen kan tot en met donderdag 13 mei met het huidige competitieteam van 20.00 tot 21.30 uur. Wanneer er niemand bijkomt, dan wordt daarna definitief de stekker eruit getrokken. De recreanten blijven overigens wel doorballen op de dinsdagavond van 20.30 tot 22.00 uur.

Nieuws

menu