Geestelijk verzorger Tia Braam begeleidt herdenkingsdiensten in zorgcentra ZZWD. 'Woorden geven aan emoties van anderen’

Bewoners van verzorgingshuizen van Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe (ZZWD) die in de afgelopen maanden zijn overleden, zijn onlangs herdacht. De herdenking is een halfjaarlijks terugkerende dienst voor familie, bewoners, medewerkers en vrijwilligers van de verzorgingshuizen in Ruinen, Dwingeloo en Havelte.

Tia Braam.

Tia Braam. Aangeleverde foto

Lees meer over
Westerveld

De herdenkingen in de zorgcentra worden georganiseerd door geestelijk verzorger Tia Braam. Zij is geestelijk verzorger bij ZZWD. Van huis uit gedragswetenschapper, pastoraal psycholoog en theoloog. Deze combinatie van kennis en ervaring geeft haar veel uitrusting om het werk als geestelijk verzorger goed te kunnen doen. „Ik wil graag opkomen voor de mens die eronder wordt gehouden door anderen, zichzelf of door het leven. Mensen zeggen vaak: ‘jij hebt woorden voor de dingen die ik voel.’ In een gesprek probeer ik woorden te geven aan andermans emoties. Als ze deze woorden horen, krijgen ze er grip op en kunnen ze er mee aan het werk. Zo komen ze weer meer in hun kracht. Bij de oudere cliënten van ZZWD die ik spreek ontstaat er zo vaak ook een stuk rust. Men krijgt meer inzicht in de persoonlijke levensloop, wat ruimte geeft. Voor sommigen voelt het zelfs als bevrijding. Het is een stuk geestelijke begeleiding dat wij bieden bij ZZWD.”

Loslaten in liefde

Nieuws

menu