Gemeente Westerveld maakt afspraken aanleg glasvezel voor negen dorpen

Bert Meijerink van RENDO Fiber en Wethouder Doeven van de gemeente Westerveld ondertekenen het convenant. Foto: Gemeente Westerveld

Als vijfendertig procent van de inwoners van negen dorpen ‘ja’ zegt tegen glasvezel wordt er in de betreffende dorpen in 2021 glasvezel aangelegd. Die afspraak hebben wethouder Frank Doeven van de gemeente Westerveld en Bert Meijerink van RENDO Fiber met elkaar gemaakt.

Het gaat om de dorpen Darp, Diever, Dwingeloo, Havelte, Uffelte, Vledder, Wapse, Wapserveen en Wilhelminaoord. Om de aanleg van glasvezel mogelijk te maken moet vijfendertig procent van de inwoners vóór 9 december 2020 een abonnement afsluiten bij een van de telecomaanbieders, meldt de gemeente.

Leefbaarheid behouden en mogelijk versterken

Volgens Doeven kan de aanleg van glasvezel de leefbaarheid van de dorpen behouden en mogelijk versterken. „Daarom vind ik het een goede ontwikkeling. Tegelijkertijd heb ik ook de zorg voor de openbare ruimte en de aanleg van glasvezel gebeurt in de open ruimte. Met dit covenant (een overheidsdocument waar afspraken in worden vastgelegd) zorgen we er onder andere voor dat de aanleg plaatsvindt op een manier waarop de openbare ruimte niet verslechtert.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerveld
menu