Glasvezelcampagne gaat van start in dorpen in Westerveld

Start van de aanleg van glasvezel in Wapserveen. Foto: archief Gerrit Boer

DELTA Fiber Netwerk start een glasvezelcampagne in een aantal dorpen van de gemeente Westerveld. Als 35 procent van de inwoners van Darp, Diever, Dwingeloo, Havelte, Uffelte, Vledder, Wapse, Wapserveen en Wilhelminaoord ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 9 december een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel.

Het belang van een snelle en stabiele verbinding is voor veel mensen de afgelopen tijd cruciaal gebleken. Noodgedwongen werken veel mensen vanuit huis, krijgen kinderen en studenten online les en videobellen we vaker met elkaar. Ook maken we meer gebruik van zorg op afstand.

Inwoners van de betrokken dorpen die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting, worden persoonlijk geïnformeerd via een brief. Deze valt begin oktober op de deurmat. Via gavoorglasvezel.nl kan een postcodecheck worden gedaan om te zien of het adres in aanmerking komt voor het aanbod.

Informatiepunt

DELTA Fiber Netwerk opent een Glasvezel Informatiepunt aan de Egginklaan 2 in Havelte. Hier kunnen inwoners terecht met vragen over de glasvezelcampagne of voor advies over glasvezel en alle zaken die daarbij horen. Op zaterdag 10 oktober is er van 10.00 en 17.00 uur een open dag van het Glasvezel Informatiepunt. Netwerkbeheerder RENDO Fiber werkt sinds kort samen met DELTA Fiber Netwerk.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerveld
menu